tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukirja ja karpalo-kaurakuulat


Nykyään kaikki tehdään koneella. Reseptit, osoitteet ja kuvat säilötään sähköisessä muodossa. Se on tietysti kätevää. Itse olen kuitenkin vielä sen verran vanhanaikainen, että pidän joulukirjaa. Aloitin sen nelisen vuotta sitten ystäväni Heidin vinkistä. Olen kerännyt kirjaan mm. kaikki käyttämäni joulureseptit ja hyviä askartelu- ja lahjaideoita. Sieltä ne sitten joka joulu löytyvät, eikä tarvitse penkoa kaikkia reseptinippuja läpi. Lisäksi kirjoitan aina joulun lahjat ylös, niin ei tule vahingossa kovin monta kertaa peräkkäin samaa lahjaa ostettua esimerkiksi kummilapsille. ;)

Viikonloppuna kirjan resepteistä pääsi piparireseptin lisäksi käyttöön jokajouluinen Kaura-karpalokuularesepti. Tämä Pirkka-resepti löytyy täältä. Nämä ovat hyviä, melko helppoja tehdä ja oiva herkkulahja. Itse tein annoksen saman tien kaksinkertaisena.





Kuvassa näkyy myös Marimekon uusi joulukangas Kuusikossa, josta tein täksi jouluksi pöytäliinan. Tykkään.

1 kommentti:

  1. Ihanaa, sie olet tehny joulukirjaa! <3 Mie olen kans täyttäny sitä, tai oikeastaan se on kansio. Se on itseasiassa tuossa esillä nytki ko mietin joululahjoja. :) On se kyllä tosi kätevä, millään ei muistais kaikkia juttuja ja hyviä reseptejä. Ja onhan niitä eri vuosien jouluja kiva muistella samalla, aina tulee jotaki mieleen kun selaa vanhoja kortteja tai reseptejä. Ostin muuten silloin aikanaan uusiokartonkisen kansion ja ajattelin, että taiteilen kannet jouluaiheisiksi. Se on kyllä jääny tekemättä.. ;) Sinun kansi on kyllä kaunis.

    VastaaPoista