sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Nyhtöpossua

Voiko olla parempaa kuin omassa uunissa yön yli kypsynyt nyhtöpossu eli oikeammin pulled pork? Ei ainakaan meidän mielestä. Takka ja uuni on siis päässyt jo sekä lämmitys- että ruoanlaittokäyttöön. Tällä hetkellä meillä on sisälämpötila 25 ja vatsat pyöreänä, joten molemmat toimii. :)

Viime viikonloppuna kokeilimme uunissa pizzaa. Se onnistui, mutta hupeni niin nopeasti, että kuvat jäi ottamatta. Tämän viikonlopun possulle meinasi käydä samoin, mutta kerkesin kuitenkin napsaista kuvan jo paloitellusta lihasta. Resepti oli hyvin yksinkertainen:


  • pari kiloa porsaan maustamatonta kassleria
  • pari desiä hickory bbq -kastiketta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sipulia
  • valkosipulia
Kaikki ainekset pataan, pata illalla uuniin ja aamulla uunista ulos. 



Meidän uunin alkulämpö oli 150 astetta ja loppulämpö reilut 60 astetta. Possu ehti olla uunissa n. 10 tuntia harvinaisen hyvin nukutun yön ansiosta.

Tänään teimme possusta amerikkalaiseen tapaan hampurilaisia. Huomenna syömme varmaanki suomalaisemmin sitä perunan kanssa. Kyllähän tuosta määrästä kahdestaan syötäväksi riittääkin muutamaksi päivää. ;)

Nyhdetty possu, nam!

Takkacenterin Sara, paistaa ja lämmittää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti